д-р Надежда Петрова

д-р Надежда Петрова

Старши лекар

Анестезиология и контрол на болката, Спешни състояния и Реанимация, Вътрешни болести

През 2008г завършва 9 Френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин”, а през 2014 висшето си ветеринарно медицинско образование в Лесотехническия университет гр. София.

Д-р Петрова започва работата си в екипа като стажант през 2013 и остава с нас и до днес; тя е един от Старшите лекари в Клиниката и водещия ни анестезиолог, отговорен за обучението и развитието на целия екип по Анестезиология и Реанимация заедно с д-р Пенчев.

Част от по-важните курсове и семинари за постоянно обучение покрити през годините: Гастроенетерология Стара Загора 2013г. с лектор prof. DVM Mike Willard; Семинар по Рентгенова диагностика – лектор д-р Денис Новак; Romanian Veterinary Emergency and Critical Care Society (RoVECCS) National Congress 2015г.; Член на IVIS от началото на 2014г.

Д-р Петрова е един от тримата Ветеринани лекари в България с диплом към Академията на Dr Peter Kronen (Swiss) за стандарт във ветеринарната анестезиология - AVASTA

Сериозен клиничен фокус в областта на контрол на болката, различни видове анестезия и спешна медицина. Лектор и инструктор в редица практически курсове и семинари по темата,

Говори свободно френски и английски език, а в свободното си време обича да пътува. Зимата посвещава на снежните склонове.

Обичам професията си, защото ми да възможност непрекъснато предизвиквам себе си, да се развивам професионално всеки един ден, защото той винаги предлага нещо ново . Мога да бъда част от света на животните и едновременно да виждам по-добрата страна на хората.

Любима мисъл: “Не защото нещата са трудни не се осмеляваме, а защото не се осмеляваме те са трудни “.

Previous Next