д-р Стоян Николов

д-р Стоян Николов

Кардиология, Образна диагностика, Хирургия, Вътрешни болести

Д-р Николов е роден в Бургас, завършва техникум по ветеринарна медицина в Стара Загора през 1990г. и се дипломира като ветеринарен лекар от Тракийския университет там през 1997г.

За периода 2000 – 2020г. д-р Николов е бил на множество стажове, специализации и семинари в Чехия, САЩ и Италия с основна насоченост АнестезиологияКардиология, Хирургия и Вътрешни болести при кучето и котката, заболявания и терапия при екзотичните животни, хранене, развъждане и т.н. Като лекар с голям опит и много контакти, осигурява на клиниката ни постоянен обмен на информация с други клиники и кабинети в страната и чужбина по отношение на нови техники и интересни пациенти. Има големи познания в областта на медицината на екзотичните животни - предимно влечуги.

Присъства на световния конгрес по ветеринарна медицина за дребни животни в Прага –2006г.; през 2009г. - семинар на Британската Ветеринарна Ортопедична Асоциация (BVOA), както и конгреса на BSAVA; Един от основателите и активен член на Българската Асоциация за Ветеринарна Кардиология - БАВК; Член на Британската Ветеринарна Асоциация за Медицина на Дребните Животни (BSAVA).

Д-р Николов работи активно като референтен лекар за кардиологични пациенти - от диагностиката, през терапия и инвазивни процедури, до гръдна хирургия и проследяване. Разпознаваем капацитет в областта на анестезията - при критични и поли-травматични пациенти, при вродени сърдечни пороци и ендокринопатии.
 
Работи в собствена, изнесена клиника в Бургас:
 
Анимо Бургас - линк
Previous Next