Дигитална рентгенография

Клиниката разполага с т.нар. директна дигитална рентгенография (DR X-ray system), което ни позволява да работим изключително бързо при максимално качество. Стремежът на екипа, работещ с тази диагностика, е всяка рентгенова снимка да е в правилната проекция и с перфектно качество.

Централна Ветеринарна Клиника работи като референтен център с повече от 200 практики от София и страната и снимките, които всеки от тези колеги получава, помагат за правилна диагностика и адекватна терапия.

Ако сте изпратени от лекуващия си лекар за снимка при нас, моля първо запазете час по телефона. Така, освен че ще можем да сведем времето за изчакване до минимум, ще можем предварително да поговорим какво предстои - дали пациента трябва да е гладен, колко време ще отнеме самата процедура и т.н.

Важно! Макар и рядко, за изпълнението на някои специфични проекции (снимки на глава, снимки за дисплазия, болезнени фрактури, агресивни или стресирани кучета и котки) се налага пациента да се седира предварително (лека упойка). Как протича самата процедура ще Ви бъде обяснено подробно на място.

Освен стандартните нативни графии извършваме и сложни, различно инвазивни тестове с контраст - ангиографии, портографии, екскреторни урографии и мн.др., които дават функционална информация за дейността на съответно сърцето, черния дроб и бъбреците.При съмнение за дискови хернии извършваме миелография, което е контрастно изследване на гръбначния мозък

 

 

 

 

Previous Next