Записване на часове по телефон между 10:30 и 19:00ч.

Сертификати за дисплазия

Дигитална рентгенография

Клиниката разполага с т.нар. директна дигитална рентгенография (DR X-ray system), което ни позволява да работим изключително бързо при максимално качество. Стремежа на екипът, работещ с тази диагностика, е всяка рентгенова снимка да е в правилната проекция и с перфектно качество.

Централна Ветеринарна Клиника работи като референтен център с повече от 220 практики от София и страната и снимките, които всеки от тези колеги получава, помагат за правилна диагностика и адекватна терапия.

 

Ако сте изпратени от лекуващия си лекар за снимка при нас, моля първо запазете час по телефона. Така, освен че ще можем да сведем времето за изчакване до минимум, ще можем предварително да поговорим какво предстои - дали пациента трябва да е гладен, колко време ще отнеме самата процедура и т.н.

 

NB! Макар и рядко, за изпълнението на някои специфични проекции (снимки на глава, снимки за дисплазия, болезнени фрактури, агресивни кучета или котки) се налага пациента да се седира предварително (лека упойка). Как протича самата процедура ще Ви бъде обяснено подробно на място.

 

Освен стандартните нативни графии извършваме и сложни, различно инвазивни тестове с контраст - ангиографии, портографии, екскреторни урогграфии и мн.др., които дават функционална информация за дейността на съответно сърцето, черния дроб и бъбреците.

При съмнение за дискови хернии извършваме миелография, което е контрастно изследване на гръбначния мозък

 

Сертификати за дисплазия

 

Трима от водещите лекари в клиниката са сертифицирани за диагностика и оценка (с издаване на официален сертификат) на тазобедрена и лакътна дисплазия. Защо това е важно, как протича самата процедура, както и подробности за самите заболявания можете да прочетете тук.

 

Всеки стопанин довел пациент за оценка и издаване на официален сертификат ще бъде помолен да попълни освен стандартното съгласие за анестезия и още един документ - Съгласие/Декларация.

ОНЛАЙН ПЛАЩАНЕ

Уважаеми клиенти , ако желаете да заплатите Вашата сметка с банкова карта (или Paypal), моля използвайте този формуляр въвеждайки пациентски номер!

За пациент #
За плащане по банков път - използвайте:
BG 68 UBBS 8888 1000 5324 45
BUIBBGSF
Моля, в основание за плащане напишете амбулаторния номер на пациента и името, с което е записан при нас.