Записване на часове по телефон между 10:30 и 19:00ч.

Новини

Март 2021г

От 15 Март 2021г. Д-р Владислав Златинов работи като хирург-ортопед на свободна практика. Централна Ветеринарна Клиника запазва тясното си сътрудничество с него и му предоставя част от залите за преглед и хирургичния блок за съвместни проекти. Д-р Златинов ще преглежда и оперира 5 дена при нас, а електронния график в който можете да се запишете за него е тук. Моля при попълването на заявката за преглед да дадете възможно най-точна информация за оплакването на пациента. Това е сайта на д-р Златинов, където ще намерите изчерпателна информация за новия формат на работа: www.drzlatinov.com

 

Юни 2015г

Клинката закупи нов апарат за факуемулсификация, което ни дава възможност да подменяме лещи при пациенти с катаракта. Това важна манипулация, която осигурява зрение на иначе невиждащи пациенти. Предлага се само на няколко места в България.

 

Повече за д-р Денчева, която води Офталмологията в клиниката научете тук.

 

 

Март 2015г

Клиниката вече е оборудвана и с техника за ендоскопско изследване - на фирмите Olympus и Storz. Извършваме повечето ендоскопски техники - Гастроскопия, Бронхоскопия, Артроскопия, Риноскопия, Цистоскопия и т.н.

 

Бихме искали специално да благодарим на един стопанин на наш пациент -  г-н Борис Редански, който помогна за закупуването на това прецизно оборудване!

 

 

Септември 2014

Лабораторията на Централна Ветеринарна Клиника вече работи с оборудване на IDEXX за пълна гама кръвни изследвания (пълна и диференциална кръвна картина, биохимия на кръвта, електролити, кръвно-газов анализ, коагулационен профил, хормонални тестове - Т4, кортизол) и анализ на урина. IDEXXе световен лидер в областта на ветеринарната диагностика. В референтните лаборатории на IDEXXсе извършват огромно разнообразие диагностични изследвания – хормонални и алергични тестове, токсикологичен анализ, доказване на инфекциозни и паразитни заболявания, генетични болести и т.н..

Изследванията с апаратурата на IDEXXса гарантирано точни и изключително важни за поставянето на правилна диагноза.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Август 2013г

Организиран е още един диагностичен сектор - Микробиология. Закупихме специален микробиологичен инкубатор, който ни дава възможност да направим посявка и антибиотикограма преди да се назначи антибиотична терапия.

 

 

Март 2013г

д-р Генов е в основата на първата за България банка за  семенен материал за дребни животни. В Централна Ветеринарна Клиника вече имаме възможност за замразяваме и съхраняваме сперма от различни породи кучета. За  повече информация и за пълната гама услуги в областта Репродукция и изкуствено осеменяване проверете тук.

 

Февруари 2013г

Сектор Образна Диагностика се разширява - закупени са нови ехографи от най-висок клас - Esaote MyLab 70 Vet Gold и DC 7 на Mindrey. С тяхна помощ покриваме изискванията за пълни изследвания на сърцето, коремната кухина, очите, щитовидна жлеза и т.н.

 

Октомври 2012г

Д-р Владислав Златинов успешна завърши сертификационната програма "Universal Hip" на американската компания Biomedtrix.

 "Universal Hip" е система/ метод за ендопротезиране на тазобедерната става. Това е най-използваният метод в САЩ с отлични резултати.

Операцията за подмяна на става е технически много прецизна, като много фактори влияят върху крайния резултат - предоперативно планиране и преценка на кандидатите, интраоперативна техника, стерилност и т.н. Едно от предимствата на "Universal Hip"пред всички други системи е множеството опции, които дава на хирурга. Системата позволява прилагане наа циментови или безциментови елементи, както и комбинация от тях. Често решенията се взимат по време на операцията - адаптивност, която е уникална за системата на  Biomedtrix.

 

Март 2012г

В клиниката вече функционира Рентгенографски апарат (Флороскоп или т.нар. C-arm), което разширява диагностичния ни спектър и ни дава много възможности в областта на 'Инвазивната Радиология'.

 

С помощта на флороскопията имплантираме пейсмейкъри, поставяме трахеални стентове, контролират се ангиографските изследвания и сърдечната катетеризация (при пулмонална стеноза например) и мн. др.

 

 

Ноември 2011

След положен изпит пред комисия с председател проф. М. Флюкигер - д-р Васил Василев и д-р Владислав Златинов, бяха приети като членове на европейската организацията за рентгенографски контрол на генетичните заболявания на костите и ставите (GRSK). 

Това означава, че сертификатите за състоянието на тазобедрените стави, издадени от тях ще са международно признати (вкл. FCI)

 

Такъв сертификат се изисква от повечето елитни клубове, при развъждане на кучета от определени породи. 

 

Февруари 2011

Стартира програмата ни WORKSHOPS - практични курсове за колеги провеждани в клиниката. От тогава до 2016г сме провели над 60 курса с над 500 колеги и студенти.

 

Повече информация може да се намери тук.

 

02 Юни 2010г

Днес в 14.30ч. беше официалното откриване на Централна Ветеринарна Клиника!

 

Изказваме огромна благодарност на кмета на София - г-жа Йорданка Фандъкова, която ни подкрепи и отряза лентата. На коктейла присъстваха директора на Зоопарк София д-р Иван Иванов, декана на Факултета по ветеринарна медицина професор д-р Йотко Каменов, председателя на софийската ветеринарно медицинска колегия доцент Маринков, много приятели и колеги.

 

Благодарим сърдечно на всички!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОНЛАЙН ПЛАЩАНЕ

Уважаеми клиенти , ако желаете да заплатите Вашата сметка с банкова карта (или Paypal), моля използвайте този формуляр въвеждайки пациентски номер!

За пациент #
За плащане по банков път - използвайте:
BG 68 UBBS 8888 1000 5324 45
BUIBBGSF
Моля, в основание за плащане напишете амбулаторния номер на пациента и името, с което е записан при нас.