д-р Кристиан Петков

д-р Кристиан Петков

Образна диагностика, Ортопедия и Травматология

Завършва гимназия с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ гр. Правец – с профил Биология през 2013г.; Дипломира се в Лесотехнически университет гр. София – магистър по Ветеринарна медицина през 2019г.;

Допълнително обучение в областта на репродукцията при домашните животни през 2017 към БАН, където работи с микроскопски in vitro техники за изкуствено осеменяване, ембриотрансфер, както и методи за консервиране на генетичен материал от ценни породи животни. Преминал е практическо обучение на тема:  „Лапароскопски методи за изкуствено осеменяване и ембриотрансфер при продуктивните животни“.

Д-р Петков е важна част от екипа по Образна диагностика на Клиниката, с клиничен фокус върху ортопедични заболявания и травматизъм. Има посетени практически обучения и курсове в областта, организирани от БАВОТ (Българска Асоциация по Ветеринарна Ортопедия и Травматология) - Въведение в Ортопедията и видове фрактури; Остеосинтези с използване на външна фиксация; Остеосинтези с използване на пластини; Сложни фрактури и усложнения в Ортопедията. Практически курсове към Infinita Academy - Рентгенография при дребните животни в четири модула, Клинична Патология и др.

Ползва Английски, Немски и Руски език.

Previous Next